Aankoopmakelaar

Huis kopen in Groningen met aankoopmakelaar

Waarom een aankoopmakelaar inschakelen om een huis te kopen? In het online tijdperk kun je dat toch prima zelf regelen? De vraag naar huizen is groter dan ooit. Groter dan het woningaanbod. Dit geldt bij uitstek voor stad Groningen. Maar buiten stadsgrenzen is het verhaal weer heel anders. Nergens anders liggen de verschillen in woningaanbod tussen staden provincie verder uit elkaar dan hier. Het maakt dus uit waar je een huis koopt en hoe je dat aanpakt. Wil je een huis kopen in Groningen, dan is het slim om een aankoopmakelaar aan te nemen.

Heb je een aankoopmakelaar in Groningen nodig?

Aankoopmakelaars kennen de huizenmarkt in Groningen als geen ander. Zij weten precies waar jouw kansen liggen in het krappe woningaanbod van de stad. Wil je juist liever in de provincie wonen, maar is het aanbod overweldigend? Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van het huis dat bij jouw woonwensen past.

Aankoopmakelaar bij gerichte aankoop

Heb je zelf al een huis in Groningen op het oog? Ook dan is het een goed idee om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een makelaar weet precies waar je op moet letten tijdens een bezichtiging. Een verkoopmakelaar heeft meldingsplicht maar daarmee ben jij niet vrijgepleit, je hebt zelf ook een onderzoeksplicht. Een aankoopmakelaar kan je wijzen op eventuele verborgen gebreken die je zelf in je enthousiasme misschien niet zou opmerken.

Kosten van een aankoopmakelaar

Natuurlijk brengt een makelaar kosten met zich mee, maar een goede aankoopmakelaar verdient zichzelf terug.Goed om te weten is dat je als koper altijd te maken krijgt met de makelaar van de verkoper. De verkoopmakelaar zal je informeren over het huis maar werkt uitsluitend in het belang van de verkoper, niet in die van jou.

Zo zal de verkoopmakelaar natuurlijk een zo hoog mogelijke prijs voor het huis vragen. Weet jij wat een redelijke prijs is en hoe je het beste kunt onderhandelen? Uit onderzoek blijkt dat kopers met een aankoopmakelaar gemiddeld 3,6 procent onder de vraagprijs betalen voor hun nieuwe huis. Ook financieel is het dus de moeite waard om een aankoopmakelaar in te schakelen.

Wat doet een aankoopmakelaar

De aankoopmakelaar helpt je bij elke stap in het zoeken en kopen van een huis. Hij of zij geeft je eerlijk en deskundig advies over de mogelijkheden in jouw situatie. Ze vinden het huis dat bij jouw woonwensen past, regelen de bezichtiging en onderhandelen over een scherpe prijs. Ook controleren ze de koopakte, want die stelt de makelaar van de verkoper meestal op, en ze inspecteren het huis bij oplevering. Zo zorgen zij ervoor dat jij krijgt waar je recht op hebt.

Aankoopmakelaar nodig? Bel, mail of app NEBO Makelaars voor een afspraak

Contact opnemen

Heb je een vraag? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy

NVM makelaar - NEBO Makelaars
Funda - NEBO Makelaars
Vastgoedcert - NEBO Makelaars
NWWI - NEBO Makelaars